16.9.07

Ημέρα Εκλογών σήμερα στην Ελλάδα, αλλά η σκέψη μου είναι αλλού...



Πριν από λίγη ώρα έκλεισαν οι κάλπες και ανακοινώθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα των exit poll. Το μυαλό και η σκέψη μου όμως βρίσκεται ήδη στη Μαδρίτη/Ισπανία :-)

Είδα δύο φορές τον χτεσινό αγώνα με την Ισπανία. Χάσαμε, αλλά έννιωσα ΠΟΛΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ για αυτήν την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ! Στον αγώνα με την Σλοβενία ούρλιαζα από χαρά, όταν τελείωσε ο αγώνας. Χτές μπορεί να λυπήθηκα με το αποτέλεσμα και τα διάφορα συμβάντα στο τεραίν, αλλά έννιωσα πολύ ωραία που ήταν η ΕΛΛΗΝΙΚΗ Εθνική Ομάδα Μπάσκετ που έβαλε τη δική της σφραγίδα σ' αυτήν την διοργάνωση με το ήθος και το πείσμα της!!!

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ομοσπονδιακός προπονητής, δήλωσε υπερήφανος για τους παίκτες του "που δεν τα παρατάνε ποτέ"! Όλοι οι Έλληνες, που είδαν τον χτεσινό αγώνα, έννιωσαν ακριβώς το ίδιο...

Καλή επιτυχία, παιδιά!

Υ.Γ.: Τελικά χάσαμε... :-(, αλλά το παλαίψανε τα παιδιά.

11.9.07

Καλή σχολική χρονιά!



Νάμαστε και πάλι! Άνοιξαν οι πύλες (όχι της κολάσεως!) των σχολείων και υποδέχτηκαν τα "τερατάκιαααααααααααααααα" :-)
Τέλος η ανεμελιά, τέλος η τεμπελιά, τέλος και η καλοκαιρινή "βαρεμάρα". Μέσα τα κεφάλια! Όλοι - μαθητές και καθηγητές - επέστρεψαν στο δημιουργικό τους έργο: οι μεν διδασκαλία, οι δε ... παπαγαλία :-)!

Καλά, μην πάρετε και στα σοβαρά, όλα όσα διαβάζετε! Επεξεργαστείτε τα πρώτα, χωνέψτε ότι ξεκίνησαν τα σχολεία και βλέπουμε!

Φυσικά έχουμε και τις πρώτες προτάσεις (εδώ) από εξέχοντες προσωπικότητες για μεταρρυθμήσεις.

Καλή αρχή!!!!

8.9.07

Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηλείας






Πριν δύο μέρες βρέθηκα στον Πύργο για να δώσω προσωπικά την βοήθεια της Πανελλήνιας Ένωσης Γερμανών Καθηγητών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε. - http://www.deutsch.gr/) στην Συντονίστρια της Πρωτοβουλίας των Εκπ/των Β/θμιας Εκπ/σηςν Ν. Ηλείας.
Τι μικρός που είναι ο κόσμος! Η Συντονίστρια, Ελένη Παπαδοπούλου, ήταν μια από τις νεοδιόριστες καθηγήτριες που πέρισυ παρακολούθησαν στα πλαίσια της Β΄ Φάσης των Π.Ε.Κ. πειραματική διδασκαλία στο σχολείο μου, στην τάξη μου :-)!
Άλλοι δύο συνάδελφοι με "αναγνώρισαν" σαν την επιμορφώτρια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος eTwinning!
Απίστευτα μικρός ο κόσμος μας !!!
Παρακολουθώντας τους εθελοντές καθηγητές να ταξινομούν, να ετοιμάζουν και να ξεχωρίζουν τα υλικά, που τους στέλνουν φορείς και ιδιώτες, ξαναθυμήθηκα γιατί επέλεξα το επάγγελμα του εκπαιδευτικού: ΠΡΟΣΦΟΡΑ! Αυτό κάνουν και αυτοί οι άνθρωποι εκεί κάτω. Δεν ξέρουν ακόμα, τι τους περιμένει στα πυρόπληκτα σχολεία τους, αλλά με ανιδειοτέλεια προσφέρουν, προετοιμάζουν και επιμένουν.

Αν λοιπόν θέλετε να βοηθήσετε και ακόμα δεν έχετε απόφασίσει πως, να μια ιδέα: Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηλείας!