26.8.07

Οι φλόγες έζωσαν την Αρχαία Ολυμπία - Σώθηκε το Μουσείο



"Μεγάλωσαν" σ'αυτά τα μέρη, βίωσαν αρχαίες ολυμπιακές στιγμές, έβλεπαν την Ολυπμιακή Φλόγα να "ξεπηδάει" από τα μέρη τους κάθε φορά, που οι άνθρωποι την χρειάζονταν, και τώρα...ανθρώπινο χέρι - κατά πάσα πιθανότητα -τα τιμωρεί.

Γιατί;

Επιστρέφοντας σήμερα το βράδυ από Θεσ/νίκη και ακούγοντας στο ράδιο την είδηση ότι η πυρκαγιά έφτασε στην Αρχαία Ολυμπία, δεν μπόρεσα να μην φέρω στο νου την εικόνα των Γερμανών συναδέλφων και Γερμανών μαθητών να τρέχουν στο Αρχαίο Στάδιο και οι μη συμμετέχοντες στον Αγώνα να καθόμαστε ανέμελα στο γρασίδι και να τους επεφημούμε. Αυτό έγινε μόλις φέτος τον Απρίλιο. Το πράσινο γαλήνευε την ψυχή σου και ο ήλιος ήταν αρωγός στην όλη διαδικασία...

Θα μπορέσω άραγε να το ξαναζήσω;

1 σχόλιο:

If...ιγένεια είπε...

Τετάρτη 29 Αυγούστου, στις 7 η ώρα το απόγευμα θα συγκεντρωθούμε όλοι στην πλατεία Συντάγματος αλλά και σε κάθε κεντρική πλατεία κάθε πόλης σε ολόκληρη τη χώρα. Φορώντας μαύρα.

ΒΟΥΒΗ ΟΡΓΗ. ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ.

Αποδοκιμάζουμε χωρίς συνθήματα και πολύχρωμες σημαίες. Πενθούμε για την απώλεια των συνανθρώπων μας χωρίς να συνδέουμε την πρωτοφανή περιβαλλοντική καταστροφή με προεκλογικές σκοπιμότητες. Δίνουμε το παρόν και στεκόμαστε απειλητικά απέναντι σε οποιονδήποτε επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την τραγωδία για οποιοδήποτε όφελος.

ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ.

Διαδώστε το.